Netflix: Zero Dark Thirty (2012)


Hvordan fandt amerikanerne egentlig Bin Laden? De gjorde det i hvert fald ikke på en weekend, og de gjorde det ikke uden modstand. Det er konklusionen i Kathryn Bigelows thriller Zero Dark Thirty om den lange og opslidende søgen efter verdens mest eftersøgte mand.

Netflix: Zero Dark Thirty (2012)

Instruktør
Kathryn Bigelow
Manuskript
Mark Boal
Medvirkende
Jessica Chastain, Jason Clarke, Jennifer Ehle, Mark Strong med flere
Spilletid
157 minutter

 

Netflix er verdens største streamingtjeneste og den mest populære herhjemme. I løbet af de seneste år har Netflix satset massivt på selv at producere tv-serier og i mindre grad også film. Det gør tjenesten til en stor spiller på markedet, som de etablerede filmselskaber tager alvorligt. På Movieboxen får du anbefalinger til de bedste film, som Netflix har at byde på.

*Se også den store guide til de 50 bedste film på Netflix*

 

Den rette vinder Oscarvinder anno 2012

Streaming: Zero Dark Thirty er en af de film, der aldrig fik den ære og hæder, den fortjente. Den burde have fejet al modstand væk ved Oscaruddelingen, hvor bedste film, bedste instruktør, bedste kvindelige hovedrolle og bedste manuskript ikke havde været for meget at forlange. Den vandt én pris, og det var for bedste lydredigering. Folk måtte se målløse til, da Ben Afflekcs latterlige Argo, en film der ikke ved, om den vil være autentisk eller ej, løb med alle de priser, der burde været gået til Zero Dark Thirty!

Vi følger Maya (Jessica Chastain), en ambitiøs og hårdtarbejdende CIA-agent. Hun sendes til Mellemøsten i årene efter invasionen af Afghanistan og krigen mod Irak. Sammen med den nådesløse Dan (Jason Clarke) begynder hun at lede efter Osama Bin Laden, og de to CIA-folk går ikke af vejen for at begå tortur i deres jagt på USA’s fjende nummer 1. Langt om længe bærer deres arbejde frugt, da de finder ud af, at Bin Laden har forskanset sig i et topsikkert hus i Pakistan.

Zero Dark Thirty blev genstand for en del på ballade på grund af de voldsomme scener, hvor CIA-agenterne torturerer fanger i deres jagt på informationer. Nogle mente, at scenerne forherliger tortur, mens andre var af den opfattelse, at scenerne nærmere er en kritik af de metoder, amerikanerne har brugt rundt om i verden. Det fik i hvert fald mange til at holde sig væk fra biograferne, og filmen blev ikke en succes ved billetlugerne, selvom mange anmeldere kårede den til 2012’s bedste film.

Læs også: De 10 film, der blev snydt for en Oscar.

Elitesoldater trænger i det borgligende hus, hvor Osama Bin Laden har forskanset sig. 10 års jagt når en vild konklusion i den fremragende thriller. Foto: UIP.

 

Kathryn Bigelow er en af Hollywoods dygtigste kvindelige instruktører og en af de få, der virkelig er gået i dybden med USA’s krig mod terror. Fire år før Zero Dark Thirty blev hun den første, og hidtil eneste, kvinde til at vinde Oscaren for bedste instruktion. Det gjorde hun med The Hurt Locker, et intenst drama om vejsidebomber i Irak. Zero Dark Thirty er ikke mindre hæsblæsende.

 

Klik her for at se filmen på Netflix. 

 


 

Kommentarer: