Netflix: The Departed (2006)


Martin Scorseses hidsige og underholdende remake af Hong Kong-actionfilmen Infernal Affairs sikrede instruktøren sin første Oscar. Bedre meget, meget sent end aldrig…

Netflix: The Departed (2006)

Instruktør
Martin Scorsese
Manuskript
William Monahan
Medvirkende
Leonardo DiCaprio (William Costigan), Matt Damon (Colin Sullivan), Jack Nicholson (Frank Costello), Mark Wahlberg (Dignam) med flere
Spilletid
150 minutter

 

Netflix er verdens største streamingtjeneste og den mest populære herhjemme. I løbet af de seneste år har Netflix satset massivt på selv at producere tv-serier og i mindre grad også film. Det gør tjenesten til en stor spiller på markedet, som de etablerede filmselskaber tager alvorligt. På Movieboxen får du anbefalinger til de bedste film, som Netflix har at byde på.

 

Ikke den bedste film, der gjorde Scorsese til bedste instruktør

Streaming: Der gik et mærkbart og kollektivt lettelsens suk gennem en hel verden af filmelskere, da Martin Scorsese i 2007 endelig kunne gå på scenen i Los Angeles’ Kodak Theatre for at modtage sin første Oscar. Siden starten af 1970’erne har amerikanerne med de italienske rødder været med til at forme det moderne Hollywood, men Akademiet havde før 2007 set bort fra ham gang på gang.

Mean Streets, Taxi Driver, Raging Bull, The King of Comedy, GoodFellas og Casino. Alle ramte de som jordskælv i filmens hovedstad, men trods nærmest seismisk applaus fra både anmeldere og publikum, vandt ingen af dem Oscars for bedste film eller bedste instruktion. Ventetiden sluttede altså endelig med The Departed.

Filmen er en storslået katten efter musen-thriller med en korrupt politibetjent, en undercoverstrømer og en mafiaboss i de centrale roller. Klassisk Scorsese! Alle lyver, alle går på kompromis med deres værdier og integritet, og ingen kan i sidste ende vinde det dødsensfarlige spil.

Filmen er underholdende fra start til slut, og rollelisten er ærefrygtindgydende. Veteranen Jack Nicholson er som altid blændende, men filmen tilhører alligevel Leonardo DiCaprio, der efter min mening endnu ikke har overgået sin rolle som udmagret undercoverpanser. The Departed sluttede Scorseses Oscarløse ørkenvandring, og selvom den ikke er instruktørens bedste, er den stadig obligatorisk filmpensum!   

Leonardo Di Caprio er en undercover politibetjent fra Bostons politi, der skal forsøge at infiltrere den lokale mafiaboss, den psykopatiske Frank Costello, spillet med skræmmende intensitet af Jack Nicholson. Foto: Warner Bros.

 

Klik her for at streame filmen på Netflix.

 

 

Kommentarer: