Netflix: Mother! (2017)


Jennifer Lawrence og Javier Bardem har hovedrollerne i den vanvittige film Mother!. Her spiller de et ægtepar, der bor alene i et hus langt ude på landet. En dag ringer det på døren, og derfra tager deres tilværelse en surrealistisk drejning.

Netflix: Mother! (2017)

Instruktør
Darren Aronofsky
Manuskript
Darren Aronofsky
Medvirkende
Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris med flere
Spilletid
121 minutter

 

Netflix er verdens største streamingtjeneste og den mest populære herhjemme. I løbet af de seneste år har Netflix satset massivt på selv at producere tv-serier og i mindre grad også film. Det gør tjenesten til en stor spiller på markedet, som de etablerede filmselskaber tager alvorligt. På Movieboxen får du anbefalinger til de bedste film, som Netflix har at byde på.

*Se også den store guide til de 50 bedste film på Netflix*

 

En feberdrøm af vanvid

Streaming: Filminstruktøren Darren Aronofsky er god til at lave film, man ikke kan glemme med det samme. Hans debut var den minimalistiske PI, en paranoid thriller om et skørt matematisk geni. Han fulgte op med filmen, der stadig er hans største mesterværk. Requiem for a Dream, en kvalmende og uafrystelig fortælling om afhængigheds ødelæggende effekt på krop og sjæl.

Jeg garanterer dig, at du heller ikke får hans seneste film, Mother, ud af dit system lige med det samme. Det er en film, der mildest talt har delt vandene, og der er en risiko for, at du bebrejder denne skribent for at have givet dig anbefalingen. Men det gør jeg altså. Jeg hører nemlig til den lejr, der var begejstret for den mareridtsagtige og kunstnerisk kunstige film.

Vi følger en mand (Javier Bardem) og en kvinde (Jennifer Lawrence). Vi lærer ikke deres navne, men vi ved, at han er kunstner, og at hun er en ferm handywoman. Hun bruger sin tid på at istandsætte deres kæmpe skrummel af et hus, der ligger midt ude i ingenting. Han foretager sig ikke rigtig noget. En dag banker det på døren, og de mennesker, der træder ind over dørtræsklen, er forskælvene der starter en tsunami af vanvittige, surrealistiske og uhyggelige hændelser i parrets liv.

1 stjerne fik Mother! i Berlingske, mens The Guardian kvitterede med de fulde 5 stjerner. Filmen er ekstrem, den er proppet med symbolik og henvisninger til Biblen, og den vil sikkert ikke være alles kop te. Men den er svær at ryste af sig, og jeg synes, den er vildt underholdende. Jeg vover at anbefale den. Så må du skælde mig ud, hvis du ikke kunne lide den.

Læs Movieboxens anmeldelse af Mother! her. 

Oscarvinderne Jennifer Lawrence og Javier Bardem spiller karakterer uden navn. Han er forfatter med skriveblokade, hun er hans loyale, kuede og barnløse muse. Foto: UIP.

 

Klik her for at se filmen på Netflix. 

 

 

Kommentarer: