Netflix: Jurassic Park (1993)


Længe leve Netflix, der har tilføjet den originale Jurassic Park-trilogi til de digitale filmhylder. Steven Spielbergs mesterværk fra 1993 holder stadig næsten 30 år senere.

Netflix: Jurassic Park (1993)

Instruktør
Steven Spielberg
Manuskript
Michael Crichton og David Koepp (baseret på romanen "Jurassic Park" af Michael Crichton)
Medvirkende
Sam Neill (Alan Grant), Laura Dern (Ellie Sattler), Jeff Goldblum (Ian Malcolm), Richard Attenborough (John Hammond) med flere
Spilletid
127 minutter

 

Netflix er verdens største streamingtjeneste og den mest populære herhjemme. I løbet af de seneste år har Netflix satset massivt på selv at producere tv-serier og i mindre grad også film. Det gør tjenesten til en stor spiller på markedet, som de etablerede filmselskaber tager alvorligt. På Movieboxen får du anbefalinger til de bedste film, som Netflix har at byde på.

*Se også den store guide til de 50 bedste film på Netflix*

 

Streaming: Jurassic Park er en af dem, der står mange filmelskere meget nær. Jeg husker, hvordan jeg så filmen, da jeg overhovedet ikke var gammel nok til at se den slags. Med mareridt til følge. Hvem husker ikke den skrækindjagende scene, hvor stormen sætter ind, bilerne bryder sammen, og den tøjrede ged lige pludselig er forsvundet fra T-Rex-indhegningen. Den scene er 18 karat af det allerfineste filmguld.

I 1993 var Steven Spielberg manden, der skubbede til grænserne til for computereffekter i filmens verden. Jurassic Park satte helt nye standarter, og selvom den i 2019 ikke kan hamle op med det ypperste Marvel har at byde på, er dens effekter stadig enormt flotte og skræmmende livagtige.

Du kender historien: Rigmanden John Hammond (spillet af den Oscarvindende instruktør Lord Richard Attenborough) har bygget verdens vildeste zoo. Med avanceret genteknologi har han vækket de uddøde dinosaurer til live og indrettet tropeøen Isla Nublar som hjem til dinoerne. Kan det mon på nogen måde gå galt, når mennesket på den måde trodser både Gud og evolution?

Jurassic Park er storslået action-eventyr-underholdning fra dengang, Spielberg var allerbedst og hans film allermest magiske. De to opfølgere er ikke i nærheden af at besidde originalens charme og pondus, og det er desværre kun blevet værre med de to nye Jurassic-film, Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom.

Jeg elsker billedet af porten, der byder gæsterne velkommen i klodens vildeste zoologisk have. Steven Spielbergs mesterlige Jurassic Park kan nu streames på Netflix. Foto: Universal Pictures.

 

Klik her for at se filmen på Netflix.

 


 

Kommentarer: