Netflix: Fyre (2019)


Det skulle have været verdens fedeste festival: En tropeø, indkvartering i den vildeste luksus, fantastisk gourmetmad og shows med blandt andet Major Lazer og Blink-182. Det viste sig at være noget ganske andet i virkeligheden. Grin med, når tusindvis af usympatiske unge amerikanere bliver snydt for deres livs fest.

Netflix: Fyre (2019)

Instruktør
Chris Smith
Spilletid
97 minutter
Genre
Dokumentar

 

Netflix er verdens største streamingtjeneste og den mest populære herhjemme. I løbet af de seneste år har Netflix satset massivt på selv at producere tv-serier og i mindre grad også film. Det gør tjenesten til en stor spiller på markedet, som de etablerede filmselskaber tager alvorligt. På Movieboxen får du anbefalinger til de bedste film, som Netflix har at byde på.

*Se også den store guide til de 50 bedste film på Netflix*

 

Festen, der aldrig blev

Streaming: Svindleren Billy MacFarland og den afdankede rapper Ja Rule fik en genial idé. De ville arrangere verdens fedeste musikfestival for et velhavende, kræsent publikum. De havde en fed location: En lille ø i Bahamas, som engang havde tilhørt selveste Pablo Escobar. De havde et koncept: luksuriøs indkvartering, mad tilberedt af gourmetkokke og koncerter med fede bands. Det skulle være den fedeste weekend nogensinde. Ak, så mange gode intentioner.

Fyre Festival 2017 står tilbage som en fantastisk joke, hvor tusindvis af unge, rige og usympatiske amerikanere ikke fik den fantastiske fest, de havde meldt sig til. Det kan man nemt more sig over, og det er rigtig sjovt at se i Netflix-dokuen Fyre, hvor galt det hele gik. Filmen er stykket sammen af de mange videoklip, der blev lavet, mens MacFarlands og hold forsøgte at stable festivallen på benene, og han brugte sin tid på at drikke sig stiv.

Drømmene om gourmet og luksus endte ud i tørt toastbrød og nødhjælpstelte. Våde luftmadrasser, en mindre end halvfærdig kunstig strand og ingen musiknavne. Og sagsanlæg for flere millioner dollars. Man skriger af grin over de hæslige og selvoptagede snothvalpe, der uden at blinke brændte titusindvis af dollars af på billetterne, fordi de ville til Fyre for at få fede posts til deres Instagram-profiler.

De havde betalt for edderdunsdyner og trøfler. I stedet fik de mudrede nødhjælpstelte og toastbrød med ost. Stakler... Foto: Netflix.

 

Og man græder for de mange lokale på tropeøen. De knoklede fra morgen til aften med et dødsdømt projekt, uden at få noget som helst for det. Heldigvis har gode mennesker samlet penge sammen, efter dokumentaren er blevet vist, og de lokale har således fået en del af deres penge tilbage. Så er der trods alt håb for menneskeheden. Hvilket man ellers ikke tænker, når man ser Fyre.

 

Klik her for at se filmen på Netflix.

 


Se her, hvordan Fyre Festival skulle have set ud. Dette er den officielle promo-video, der af uransagelige årsager stadig ligger på Fyres YouTube-kanal. Den video har 3000 likes og 18.000 dislikes!

 


 

Kommentarer: