Filmstriben: The Rider (2017)


Fantastisk simpel amerikansk indie-film om glæden ved at forfølge sin drøm – og smerten over at måtte opgive den drøm.

Filmstriben: The Rider (2017)

Instruktør
Chloé Zhao
Manuskript
Chloé Zhao
Medvirkende
Brady Jandreau, Tim Jandreau, Lilly Jandreau, Lane Scott med flere
Spilletid
105 minutter

 

Filmstriben er de danske bibliotekers streamingtjeneste, som alt for få kender til. Det har lige siden begyndelsen af Rehmeiers Moviebox været mit mål at udbrede kendskabet til dette fantastiske, lovlig og helt gratis alternativ til de andre streamingtjenester. Filmene på filmstriben er nøje udvalgte, og det kræver kun, at du er oprettet som låner på biblioteket.

 

En smuk og personlig western

Streaming: Rodeo er fandme sært, men i visse dele af USA er sporten kæmpestort. Jeg forstår ikke, hvad der får mænd til at sætte sig op på ryggen af en arrig hest eller fnysende tyr og klamre sig fast, indtil kræet kaster dem af. Jeg fatter slet ikke, at folk vil betale penge for at se det. Derfor brude The Rider ikke være en film for mig.

Den handler nemlig om en rodeorytter. Brady Blackburn (Brady Jandreau). Han kommer slemt til skade, da hans rodeohest smider ham af og planter en hov i pandeskallen på ham. Beskeden fra lægen er klar – du kommer aldrig til at ride rodeo igen. Men hvad skal Brady dog så stille op? Rodeo er hele hans liv.

Der er store dilemmaer, The Rider bakser med, men filmen er let og elegant fortalt, og instruktøren holder sig helt væk fra kedeligt melodrama. The Rider føles ægte, fordi den er ægte. Alle skuespillere er amatører, som i mange år har været en del af miljøet omkring rodeo, og det giver filmen en autenticitet, som virkelig skinner igennem.

The Rider red sin sejrsgang på filmfestivaler verden over, og den blev også vist for fulde sale ved CPH PIX sidste år. Kinesiske Chloé Zhao har instrueret en personlig og meget smuk moderne western om en del af det amerikanske samfund, der på mange måder lever uafhængigt af resten af landet. Det er mand og hest, menneske og natur. Det er stærk filmkunst.

Brady Jandreau er fantastisk i rollen som rodeorytteren Brady. Den unge mand har ingen skuespilserfaring ud over The Rider. Foto: CPH PIX.

 

Klik her for at streame filmen på filmstriben.dk.

 


 

Kommentarer: