Filmstriben: McQueen (2018)


Stærk dokumentar om en farverig og fascinerende kunstner, hvis modekollektioner og shows blev legender. McQueen er historien om et geni, men også om et ulykkeligt menneske.

Filmstriben: McQueen (2018)

Instruktør
Ian Bonhôte og Peter Ettedgui
Spilletid
111 minutter
Genre
Dokumentar

 

Streaming: Det er slående, hvor lidt den unge Lee Alexander McQueen lignede den verden, som han ikke blot var en del af, men var ved at tage med storm. I 1990’erne var den unge engelske designer på hele moderverdenens læber. Han designede ”tøj” af plastik, tape og andet ragelse, og kvinder var parat til at kradse øjne ud for at eje en “McQueen”.

Hovedpersonen selv lignede mest af alt en tyk automekaniker på campingferie i Cornwall. Han talte som en knægt fra Londons East End, hvad han da også var. Men han endte i en ekstremt overfladisk og glamourøs verden, som var så langt fra den, han var vokset op i. Den anmelderroste dokumentar McQueen er en klassisk ”rags to riches”-historie, men også en fortælling om at flyve højt og falde dybt.

Filmen er fortalt med private videoer, interviews med folk, der kendte McQueen og ikke mindst med billeder fra hans vanvittige modeshows, der er gået over i historien. Der tegner sig et billede af en ekstremt kreativ person, en kunstner, der døgnet rundt fortolkede og fandt på, som aldrig var i ro.

Men det er også en trist historie om et menneske, der bar rundt på nogle ret voldsomme og ubehandlede traumer. En mand, der bar nag og krævede 100 procent loyalitet af de folk, han var sammen med. McQueen er en eftertænksom og medrivende fortælling om et spændende menneske, og selvom du måske ikke interesserer dig for mode og modeskabere, er filmen stadig en stor oplevelse.

 


 

Kommentarer: