Filmstriben: City of God (2002)


Glem alt om Rio de Janeiros smukke sandstrande og azurblå vand. Dyk i stedet ned i millionbyens slum i den fremragende brasilianske gangsterfilm City of God, som du kan se på Filmstriben.dk.

Filmstriben: City of God (2002)

Instruktør
Fernando Meirelles
Manuskript
Bráulio Mantovani
Medvirkende
Alexandre Rodrigues (Buscapé), Leandro Firmino da Hora (Zé Pequeno), Phellipe Haagensen (Bené ("Benny") med flere
Spilletid
135 minutter
Sprog
Portugisisk

 

Filmstriben er de danske bibliotekers streamingtjeneste, som alt for få kender til. Det har lige siden begyndelsen af Rehmeiers Moviebox været mit mål at udbrede kendskabet til dette fantastiske, lovlig og helt gratis alternativ til de andre streamingtjenester. Filmene på filmstriben er nøje udvalgte, og det kræver kun, at du er oprettet som låner på biblioteket.

 

Eksotisk og beskidt

Streaming: Hvis du tror, at gangsterfilm skal være amerikanske, og helst instrueret af Martin Scorsese eller Francis Ford Coppola, for at være gode, så tro om igen. Brasilien har nemlig også bandekriminalitet og narkopushere, og de er mindst lige så brutale som deres amerikanske kollegaer. Hvis du vil se en lidt anderledes gangsterfilm, skal du se semi-klassikeren City of God fra det store sydamerikanske land.

Filmen foregår i Rio de Janeiro, den smukke badeby i Brasilien. Men glamour og lækre damer i badetøj er udskiftet med slum, vold og narko. Vi følger den unge Buscapé, der vokser op i en forstad til Rio. Som ung mand bor han i en af millionbyens favelaer , og der bliver han bliver han rodet ind i en brutal krig mellem to rivaliserende bander.

City of God er en stor og ambitiøs fortælling om bandekonflikterne i Rio de Janeiro. Filmen er samtidig en skoldende kritik af den korruption og ligegyldighed, der gennemsyrer de brasilianske myndigheder og ordensmagt. Der er ingen, der bekymrer sig om de fattige, og de små gadebørn begynder tidligt deres karriere som stik i rend-drenge for banderne. Der er ingen vej ud igen.

Filmen er meget eksotisk og ligner ikke de fleste gangsterfilm, du har set. Den rummer en vrede og en indignation, som er til at føle på, men formår på samme tid at være underholdende og have et glimt i øjet. Det gør City of God til en unik filmoplevelse.

En bande spærrer vejen i City of God, hvor man skal passe på, hvilken side man står på. Og man skal i hvert fald ikke stå i midten, lige i skudlinjen. Foto: Miramax Films

 

Klik her for at streame filmen på filmstriben.dk (åbner i nyt vindue).

 

 

Kommentarer: