Filmstriben: Captain Fantastic (2016)


Captain Fantastic er den søde og eftertænksomme fortælling om en far, der vil beskytte sine børn mod al civilisationens dårligdom ved at opforstre dem i skoven. Mødet med den ”virkelige verden” er både barskt og lærerigt for familien.

Filmstriben: Captain Fantastic (2016)

Instruktør
Matt Ross
Manuskript
Matt Ross
Medvirkende
Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler med flere
Spilletid
118 minutter
Sprog
Engelsk

 

Filmstriben er de danske bibliotekers streamingtjeneste, som alt for få kender til. Det har lige siden begyndelsen af Rehmeiers Moviebox været mit mål at udbrede kendskabet til dette fantastiske, lovlig og helt gratis alternativ til de andre streamingtjenester. Filmene på filmstriben er nøje udvalgte, og det kræver kun, at du er oprettet som låner på biblioteket.


Hvad er civilisation? Og hvad er vildmark?

Streaming: Vor tids amerikanske samfund er et lortested at bo og vokse op. Manden er elendig og fedende, byerne er forurenede, skolerne uduelige, virksomhederne kapitalistiske, og politikerne lyver, så det driver. Der kan absolut ikke komme noget godt ud af at lade sine børn vokse op i sådan en verden.

Det mener et forældrepar i hvert fald i filmen Captain Fantastic, som var en af 2016’s mest positive overraskelser og bedste film. Viggo Mortensen spiller rollen som en far, der sammen med sin hustru siger fuck jer til alt og alle og flytter ud i skoven, hvor de opfostrer deres store børneflok. De kloge forældre står for at give børnene en opdragelse og lære dem om de vigtige ting, såsom glæden ved naturen og ved at kunne klare sig selv.

Men da børnenes mor dør, må deres far se sin frygt i øjnene og vende tilbage til byen og andre mennesker for at få sin kone begravet. Det bliver et brutalt møde med de ting, som børnene aldrig har kendt, og de begynder at stille spørgsmålstegn ved forældrenes lære.

Captain Fantastic er en hjertevarm og sjov film, som i bund og grund handler om en fars frygt for at miste sine børn. Viggo Mortensen var Oscarnomineret for sin rolle, og danskeren spiller da også vildt godt. Han er Kaptajn Fantastisk, og hans karakters håb, drømme og frygt er sammen med børnenes nysgerrighed en god motor. Nyd filmen – og snak om dens budskab bagefter.

De seks børn ligner bestemt ikke nogen, der kan begå sig blandt andre, men de har en enorm appetit på livet, og de presser deres far til at vende tilbage til civilisationen og forlade deres liv i skoven. Foto: Scanbox Entertainment.

 

Klik her for at streame filmen på filmstriben.dk (åbner i nyt vindue).

 

 

Kommentarer: