Robert De Niros 5 bedste roller


Don Vito Corleone i The Godfather Part II (1974)

Instruktør: Francis Ford Coppola

I en alder af 31 år fik Robert De Niro et gigantisk gennembrud, da han blev tilbudt rollen som den unge Vito Corleone i Francis Ford Coppolas gigantiske opfølger til The Godfather. Rollen som Don Corleone blev jo som bekendt spillet af Marlon Brando i den første film, hvilket sikrede den gamle ronkedor en Oscar, og den unge løve De Niro blev også tildelt en Oscar for sit portræt af mafiabossen.

Travis Bickle i Taxi Driver (1976)

Instruktør: Martin Scorsese

Instruktør Martin Scorsese og skuespiller Robert De Niro. De passer sammen som bøf og løg. Eller gin og tonic. 8 film har den dynamiske duo lavet sammen, og Taxi Driver var den anden efter Mean Streets. De Niro spiller den traumatiserede og mavesure taxachauffør Travis Bickle, der erklærer krig mod New Yorks snuskede underverden og alle dens alfonser, tyveknægte og andre svin. Rå og uforglemmelig karakter, som De Niro spiller til perfektion.

Jake LaMotta i Raging Bull (1980)

Instruktør: Martin Scorsese

Måske karrierens mest krævende rolle? Makkerparret De Niro og Scorsese, der begge kommer fra Little Italy i New York, slog igen pjalterne sammen. Denne gang for, i sort og hvid, at fortælle den sande historie om bokseren Jake LaMotta. Rollen krævede, at De Niro skulle være hakket som et vaskebræt, men i andre scener fed som en sumobryder, og den vilde fysiske transformation skete over kort tid. De Niro fik en Oscar for ulejligheden.

 

Jimmy Conway i GoodFellas (1990)

Instruktør: Martin Scorsese

Tredje film ud af fem med Martin Scorsese som maestro. Og efter min mening er GoodFellas den bedste film, de gamle venner lavede sammen. De Niro udgør i filmen den ene del af et fantastisk trekløver, hvor Joe Pesci og Ray Liotta er de andre to. Han er gangsteren og lejemorderen Jimmy Conway, som bliver en form for faderskikkelse for Liottas og Pescis karakterer. Rollen er en af Robert De Niros bedste, en af dem jeg altid vil huske ham for.

Læs et indlæg om GoodFellas her.

Pat Solitano i Silver Linings Playbook (2012)

Instruktør: David O. Russell

Vi må være ærlige og sige, at gode gamle Robert De Niro ikke er, hvad han har været. Siden de fede 70’ere, 80’ere og 90’ere er der altså efterhånden langt imellem, at De Niro medvirker i en god film. Han er i stigende grad at finde i dårlige komedier, hvilket aldrig har været hans stærke side. Derfor faldt Silver Linings Playbook som regn på knasende tør dag. Den gamle mesters bedste rolle i mange, mange år. Den blev han også Oscarnomineret for.

Læs et indlæg om Silver Linings Playbook her.

 

 

Kommentarer: