7 Best Picture-vindere på Netflix


Den Netflix-producerede mexicanske perle Roma er storfavorit til at løbe med Oscaren for bedste film. Det er ikke den eneste, prisvindende film på Netflix. Her er 7 film, der aller har vundet den mest eftertragtede filmpris i verden.

*Se trailere og klip fra filmene længere nede på siden*

 

The Sound of Music (1965)

Instruktør: Robert Wise

Der er særligt to typer film, som Oscarakademiet altid har elsket: Historisk drama og musical. Og hvis man har formået at blande de to, ja så har Oscaren nærmest været en garanti. The Sound of Music er da også en ganske mild og forglemmelig cocktail af krigstidsdrama og suppesød romance mellem en ung guvernante og en gammel officer med en masse børn. The Sound of Music vandt 5 Oscars, blandt andre bedste instruktør bedste musik og selvfølgelig bedste film.

Patton (1970)

Instruktør: Franklin J. Schaffner

General George Patton, kendt som pansergeneralen, er en af USA’s mest ikoniske militærmænd i landets krigsliderlige historie. Under 2. Verdenskrig anførte han panserlegioner på Europas slagmarker, og hans uortodokse stil gjorde ham til en legende. George C. Scott vandt en Oscar for sit fantastiske portræt af pansergeneral i Patton. Filmen, der er skrevet af Francis Ford Coppola, er meget berømt for sin åbningsscene, hvor Patton holder en sand dundertale for sine mænd.

Mit Afrika (1985)

 Instruktør: Sydney Pollack

Mit Afrika er suverænt den dårligste Oscarvinder på denne liste. Den er én af rigtig mange vindere, der følger den klassiske, skudsikre opskrift på succes: En biografisk film, i dette tilfælde historien om Karen Blixen. Romantik, her en voldsomt uophidsende romance mellem ikonerne Meryl Streep og Robert Redford. Og så skal filmen naturligvis foregå i de gode gamle dage, her i kolonitidens Afrika. Mit Afrika er kunstig, forudsigelig og værst af alt dræbende kedelig. Oscaren det år (et svagt filmår) burde være gået til Farven lilla, endnu et forudsigeligt historisk drama, men dog lidt mere ægte.


Schindlers liste (1993)

Instruktør: Steven Spielberg

Steven Spielberg står bag to af de bedste film om 2. Verdenskrig. Saving Private Ryan og selvfølgelig den umanerligt barske Schindlers liste. Liam Neeson giver sit livs præstation som opportunisten Oscar Schindler, der bruger jøder som billig arbejdskraft på sin fabrik i Krakow. Da nazismens brutalitet for alvor går op for ham, begynder han at tænke på, hvordan han kan redde de jøder, han før dårligt nok så som mennesker. Ralph Fiennes’ Amon Göth fryser blodet til is i dette vigtige mesterværk!

Gladiator (2000)

Instruktør: Ridley Scott 

”My name is Maximus Decimus Meridius, commander of the armies of the north…” ja, I kender rumlen, for alle har jo fanden set Gladiator. Ridley Scotts Oscarvindende storfilm kickstartede Hollywoods fascination af antikken, og samtidig sendte filmen Russel Crowe lige lukt op i skuespillernes stjernehimmel, hvor han siddet lige siden. Gladiator er storslået, hæsblæsende, historisk ukorrekt og vigtigst af alt mægtig flot. Og så er Connie Nielsen jo med…

The Departed (2006)

Instruktør: Martin Scorsese

Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Vera Farmiga, Alec Baldwin og Ray Winstone. Har nogen film nogensinde kunnet prale af et stærkere cast end Scorseses The DepartedJeg tvivler! Instruktørens Oscarvindende politidrama kører af sted med 120 kilometer i timen, mens et par pansere (DiCaprio og Damon) begge arbejder undercover på hver sin side af loven. Jack Nicholson er virkelig fremragende som gangsterbossen Frank Costello.


Birdman (2014)

Instruktør: Alejandro González Iñárritu

Birdman er ikke specielt subtil eller svært gennemskuelig. Filmen er en ironisk hudfletning af superheltefilm, hvis enorme omsætninger giver Hollywood ståpik. Samtidig er den en hyldest til de folk, der tør prøve noget nyt og sætte noget på spil i filmkunstens navn. At sætte noget på spil gjorde instruktøren, for Birdman er lavet på en helt unik måde, og hvis ikke eksekveringen sad lige i skabet, ville filmen have været en spektakulær katastrofe.

Filmen følger en falleret skuespiller (Michael Keaton), der sætter alt på ét bræt. Han vil opsætte en Raymond Carver-historie som teaterstykke, selvom han ikke har tidligere erfaringer med det fine teater. Det går voldsomt for sig, når hans ego (og alter ego Birdman) clasher med blandt andre en storspillende Edward Norton.

Birdman en film for fans. Selvom den er forholdsvis ligetil i sin parodi på filmbranchen, skal man alligevel kende lidt til Hollywoods historie for at få alle de fede detaljer med. Den er for nørder, der er opmærksomme på kameraføring, scenografi og instruktion. Birdman er lige den hyldest til det skæve Hollywood, som vi gik og manglede uden helt at være klar over det. Den er en af mine all time Oscarfavoritter!

Riggan Thomson (Michael Keaton) går en tur på gaden i New York med sit alter ego Birdman bag sig. Birdman følger ham altid og taler til ham, når han er usikker på sig selv. Foto: 20th Century Fox.
 

Kommentarer: