3 gode superheltefilm på Netflix lige nu


Indimellem er det rart bare at flade ud med en superheltefilm. Særligt hvis hovedet er lidt tungt efter en våd påskefrokost med øl og snaps. Her er de tre bedste film på Netflix. To fra Marvels tegneserieunivers, en fra DC’s.


Spider-Man: Homecoming (2017)

Instruktør: Jon Watts

Medvirkende: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton, Marisa Tomei med flere

Inden længe er der en ny Spider-Man film med Tom Holland klar. Spider-Man: Far From Home bliver andet kapitel i den nye serie, hvor unge Tom Holland giver spedderkoppemanden en del mere kant og humor, end Andrew Garfield og Toby Maguire formåede. Jeg glæder mig faktisk til endnu en tur med Spidy, for jeg kunne godt lide Homecoming, en af de mere sympatiske og underholdende film fra Marvels endeløse række af spandeksrabalder.

Læs Movieboxens anmeldelse af Spider-Man: Homecoming.

Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland) venter spændt på at høre mere fra Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) og resten af The Avengers. Peter glæder sig til at give den gas som Spider-Man, men Stark prøver at lære den unge mand, at det kræver tålmodighed og besindelse at være en superhelt – han påtager sig Onkel Ben-rollen. Og da Peter kommer på sporet af den ondskabsfulde Vulture (Michael Keaton) bliver det faktisk umenneskeligt svært at opføre sig som en god dreng.

Klik her for at streame filmen på Netflix.

Tony Stark kigger også forbi forklædt som Iron Man, men det er Spider-Man, der er filmens hovedperson, og Iron Man stjæler heldigvis ikke scenen fra sin unge kollega. Foto: UIP.

Thor: Ragnarok (2017)

Instruktør: Taika Waititi

Medvirkende: Chris Hemsworth, Cate Blanchett, Tom Hiddleston, Tessa Thompson med flere

Thor er en af Marvels mest populære superhelte. Og takket være tordengudens kombination af højt humør og gudelækre krop, er det da heller ikke svært at forstå, hvorfor tegneseriefans tilbeder ham. De første par Thor-film kan bedste beskrives som ”meh”, men den tredje, Ragnarok, er faktisk rigtig skæg. Jeg var underholdt fra start til slut, meget mod forventning. Det var en genistreg af Marvel at overlade instruktørstolen til den New Zealandske spasmager Taika Waititi (Hunt for the Wilder People) for han leverede et sjældent set festfyrværkeri af farver og energi i Ragnarok. Ikke så meget selvhøjtidelighed og tung patos her.

Læs Movieboxens anmeldelse af Thor: Ragnarok.

Thor (Chris Hemsworth) kyles endnu engang ud af Asgård. Denne gang er det hans lede storesøster Hel (Cate Blanchett), der bandlyser tordenguden. Inden længe er arme Thor tvunget til at nødlande på en planet, der mest af alt ligner en stor losseplads. Her møder Thor sin gamle grønne ven Hulken, og sammen gør de to klar til at tilbageerobre Asgård.

Klik her for at streame filmen på Netflix.

Fenrisulven er en af Hels tro allierede i kampen mod Asgård. Foto: Marvel Studios/Disney.

The Dark Knight (2008)

Instruktør: Christopher Nolan

Medvirkende: Christian Bale, Gary Oldman, Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal med flere

Alle superheltefilms moder. De maskerede hævneres hellige gral. Den største. Christopher Nolans hovedværk er for mig ikke blot den bedste superheltefilm, men måske den bedste actionfilm, der nogensinde er lavet. The Dark Knight opnåede næsten med det samme legendestatus, ikke mindst på grund af Heath Ledgers uforglemmelige indsats som Jokeren. Som vi alle ved, døde den australske skuespiller kort tid efter, at de sidste optagelser var i kassen. Et stort tab for filmverdenen.

Bruce Wayne/Batman (Christian Bale) blæser til kamp mod Gothams mafia. Flagermusen allierer sig med politikommissær Gordon (Gary Oldman) og statsanklager Harvey Dent (Aaron Eckhart), og sammen udgør de en meget stærk trio. I ren og skær desperation slipper mafiaen klovnen løs, og inden de får set sig om, er Jokeren i færd med at splitte hele byen, inklusiv lovlydighedens trio, ad. Batman må grave dybt og presse sig selv hårdere end nogensinde før, hvis han skal sejre over sin stærkeste fjende.

Klik her for at streame filmen på Netflix.

Endelig har Batman fået paralyseret Jokeren og bragt ham til politistationen. Men er det mon en del af klovnens plan? De få scener, hvor Batman og Jokeren står overfor hinanden, er fantastiske. Foto: Warner Bros.

 

Kommentarer: